Om oss

Vilka är vi?

Tillsammans har vi drivit Unga Roma sedan 2015 och genom våra nyskrivna pjäser för barn och unga (oftast utifrån Shakespeares dramatik) har vi etablerat oss som en av de mest intressanta teatrar för unga.

 

Monika Sparby, ordförande Unga Romas styrelse

Tidigare teaterchef på Länsteatern på Gotland, kulturchef i Umeå, konstnärlig ledare och teaterchef på Unga Riks, press- och informationschef på Unga Klara, diverse teater- och kulturarbeten i Kina, Baltikum, Centralamerika, Balkan och Japan, ett flertal styrelseuppdrag i till exempel Länsteatrarna i Sverige och svensk scenkonst, samt ett flertal publikationer om bland annat barnteater, undervisningsmaterial, teaterprogram etc. Fil kand i etnologi och drama och chefsutbildad i Nice och Umeå.

 

 

 

 

 

 

Lotta Grut, dramatiker och författare

Författare till ett flertal dramatiska verk som Puckad kärlek, Jubal utan jag, Lille Rickard tyrann, Dömd, Träda trådar, Häxxxorna, Offelia kom igen, Aladdin var inte lydig, Lille Hamlet och spöket och Resa i rosa samt utgiven författare av lättlästa böcker för barn på Bonnier Utbildning. Skådespelare i ett flertal uppsättningar för Romateatern, Friteatern, Skaraborgs Länsteater och Pocketteatern, undervisat i teater och drama på Stockholms Universitet, Mälarhöjdens högskola och Lärarhögskolan Gotland samt verkat som dramaturg för bland annat Romateatern och Länsteatern på Gotland. Fil mag i litteratur och drama samt en pågående master i praktisk kunskap.

 

 

 

 

RoHejd_160325_8460web
Karin Kickan Holmberg
, regissör

Regissör till alla Unga Romas uppsättningar samt Länsteatern på Gotland, Lang production, Jönköpingsteatern, Jämtlands Länsteater och Kulturskolan på Gotland. Skådespelare i ett flertal uppsättningar för Romateatern, Unga Riks, Nationalteatern, SVT  Drama,  Byteatern i Kalmar, Folkteatern Gävleborg, Boulevardteatern och Västerbottensteatern. Teaterutbildad på Angereds teater i Göteborg.

 

 

 

 

 

 

RoHejd_160325_8464web
Suzane Crépault
, scenograf och kostymör

Scenografi och kostym till alla Unga Romas uppsättningar samt på Riksteatern, Stockholms Stadsteater, Borås Stadsteater, Skaraborgs Länsteater, Länsteatern på Gotland och Romateatern. Utställningsformgivare på bland annat Junibacken och Livrustkammaren, formgivare av ett flertal lekrum på olika museer, samt illustratör till barnböcker för Bonnier Utbildning. Utbildad i teaterscenografi på Dramatiska Institutet.

 

 

 

 

 

 

RoHejd_160331_8480web
Mikaela Hagelberg
, skådespelare

Skådespelare i ett flertal uppsättningar av Unga Roma, Romateatern, Riksteatern, samt 4:e Teatern sedan starten 1983 till exempel Macbeth – en enmansföreställning, Woycek av Büchner. Ofelias Skuggteater utifrån bilderboken av Mikael Ende och Bullan (även text och regi). Teaterutbildad på Teaterstudion i Stockholm och Teaterhögskolan i Malmö.

 

 

 

 

 

 


Anna Holmlin Nilsson
, producent

Lärare i samhällsvetarämnena, mediepedagog och projektutvecklare på Utbildningsradion, utredningssekreterare på Kommissionen mot antiziganism, författare till lärobok i samhällskunskap ”Utkik” på Gleerups förlag, samt redaktör och författare av undervisningsmaterial till bland annat Statens medieråd, Ungdomsstyrelsen och UR. Lärarutbildad på Lärarhögskolan i Stockholm.